۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۴
کد مطلب : ۸۲۱۲

۲۹۰ میلیارد فوت مکعب گاز ایران سوخت/ جزئیات مهاجرت گاز مخازن به سمت اعراب

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۹۰ میلیارد فوت مکعب گاز ایران در مشعل سکوهای میدان سلمان سوخته است از مهاجرت بیش از یک تریلیون فوت مکعب گاز از ایران به سمت امارات خبر داد.
۲۹۰ میلیارد فوت مکعب گاز ایران سوخت/ جزئیات مهاجرت گاز مخازن به سمت اعراب
به گزارش جهانبین نیوز، با گذشت نزدیک به یک دهه از آغاز طرح توسعه میدان مشترک سلمان اما هنوز امکان افزایش تولید گاز این میدان فراساحلی به ۵۰۰ میلیون فوت مکعب در روز فراهم نشده است.
بر این اساس از دو سال گذشته تاکنون با وجود نصب تاسیسات فراساحلی در خلیج فارس اما در بخش راه اندازی تاسیسات و سکوهای جدید دریایی این میدان مشترک با امارات با مشکلاتی فنی روبرو ایجاد شده که این موضوع منجر به عدم افزایش تولید گاز مطابق با برنامه های مصوب شرکت ملی نفت ایران شده است.
محمود زیرکچیان زاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران درباره عدم النفع‌های ناشی از عدم تولید گاز در این میدان مشترک، گفت: در مدت ۸ سال گذشته تاکنون حدود ٢٩٠ میلیارد فوت مکعب گاز میدان مشترک سلمان در مشعل سوزانده شده است.
این مقام مسئول در شرکت ملی نفت با تاکید بر اینکه در مقابل گازسوزی‌های کشور، ابوظبی به عنوان رقیب ایران، روزانه ٦٠٠ میلیون فوت مکعب گاز از این میدان مشترک برداشت کرده است.
زیرکچیان‌زاده با هشدار نسبت به این موضوع که بالای یک تریلیون فوت مکعب گاز از ایران به سمت امارات مهاجرت کرده است، اظهار داشت: این در حالی است که با اجرای اقدام های به موقع می توانستیم روزانه ٥٠٠ میلیون فوت مکعب گاز از این میدان برداشت کنیم که محقق نشد.
به گزارش جهانبین نیوز، از چند سال گذشته تاکنون برای توسعه نهایی بخش نفتی این میدان مشترک حفاری ۲۳ حلقه چاه تزریق آب و نفت، ساخت و نصب سکوی انتقال گاز، سکوی تولید، بازسازی، تعمیر تأسیسات سطح الارضی و تعمیرات سکوهای سه پایه سرچاهی در دستور کار شرکت نفت قرار گرفته است.
در بخش گازی این پروژه برای تولید روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز و ۶ هزار بشکه مایعات گازی از مخزن گازی دالان حفر ۹ حلقه چاه تولیدی، ساخت لوله‌های انتقال گاز سرچاهی، ۲ سکوی سرچاهی گازی، یک سکوی زیستی، یک سکوی دریایی فرآورش گاز و ۲۲۰ کیلومتر خط لوله انتقال گاز به سیری و سکوی مبارک در دستور کار قرار گرفته است.
در حال حاضر پیشرفت ساخت خط لوله ۳۲ اینچی به طول تقریبی ۲۲۰ کیلومتر به عنوان بزرگترین خط لوله انتقال گاز خلیج فارس مراحل پایانی (نزدیک به ۱۰۰ درصد) ساخت را پشت سر می گذارد و بر اساس برنامه زمان بندی باید بهره برداری از این پروژه در تابستان سالجاری آغاز ‌شود.
برای اجرای طرح توسعه میدان نفتی سلمان از ابتدای طرح تاکنون بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری شده که ۷۰ درصد از این اعتبارات سهم پیمانکاران داخلی بوده است.
به موازات اجرای طرح توسعه میدان مشترک نفتی با حفاری و تعمیر هشت حلقه چاه در مجموع تولید نفت از این میدان مشترک با امارات متحده عربی ۱۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
میدان سلمان (ساسان سابق) در سال ۱۳۴۴ شمسی با ذخیره بیش از چهار میلیارد بشکه نفت و ۵.۱ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در خلیج فارس کشف و شناسایی شد. میدان سلمان با ابوالخوش امارات متحده عربی مشترک است.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

جمعه ۶ دی ۱۳۹۸

ساعت:

۰۰:۲۷:۵۱

27 Dec 2019